Лиляна Павлова: Ставаме заложници на невъзпитани шофьори на ТИР-ове

04.12.2012 | 09:02
по статията работи: Елица Елефтерова
През нощта се е налагало да се затварят проходите през един час за почистване
Лиляна Павлова: Ставаме заложници на невъзпитани шофьори на ТИР-ове
Снимка: Булфото

В София и в цялата страна пътищата са почистени и ситуацията е спокойна навсякъде, коментира пред БНТ министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. “Имаше 20 аварирали ТИР-а на Прохода на републиката, нямаха вериги, само там имаше малко затруднение. Но вече няма бедстващи и аварирали. Проходът на Републиката вече е отворен”, заяви Павлова.

През нощта се е налагало да се затварят проходите през един час за почистване. "Имаме проблем отново с превозващите ТИР-ове, те не спазват ограниченията. През нощта влязоха в насрещното движение на Хаинбоаз даже, в желанието си да преминат. Ставаме заложници на невъзпитани шофьори на ТИР-ове", коментира Павлова

Министърката обясни, че служителите на полицията са се опитали да ги спрат, но неуспешно и 20 ТИР-а са навлезли в насрещното движение и в трите ленти. "Проходът беше задръстен заради вироглавостта на тези тираджии. Тази нощ повечето от тираджиите на Прохода на републиката са били молдовци. Усилията в следващите дни, които ще положим, са да засилим действията по повод ТИР-овете", подчерта регионалният министър.

Тя съобщи, че няма изоставени коли по пътищата. "Започваме добре, тепърва предстои да видим цяла зима. Апелирам, преди да се тръгне на път да се проверява сайта на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), там информация за пътната обстановка. Има и горещ телефон – 0 700 1 30 20", каза Павлова.

По въпроса с евросредствата регионалният министър каза, че очакват увеличение на средствата за инфраструктура, с тях ще се финансират и магистралите. "В България има изключително голяма пътна мрежа, от 20 000 км пътища – 80% са втори и трети клас пътища", разясни Лиляна Павлова. Тя съобщи, че АМ "Тракия" ще бъде готова до края на май месец 2013 година.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...