Законът за горивата влиза в сила

25.01.2020 | 12:20
по статията работи: econ.bg
Законът за горивата влиза в сила днес след повече от година на протести и спорове по основни текстове. Народното събрание го гласува окончателно с всичките промени, договорени от правителството и браншовите организации
Законът за горивата влиза в сила
Снимка: под лиценза на creative commons

Законът за горивата влиза в сила днес след повече от година на протести и спорове по основни текстове. Народното събрание го гласува окончателно с всичките промени, договорени от правителството и браншовите организации. Консенсус бе постигнат трудно, но с очакванията да гарантира конкуренцията на пазара, ограничаването на сивия сектор и увеличаването на постъпленията в бюджета.

Бензиностации и складове за горива ще бъдат запечатвани за две години, ако продават контрабандно гориво, а цистерните, които го превозват, ще бъдат спирани от движение за една година. Земеделските производители излизат от обхвата на закона, но подлежат на санкция, ако осъществяват търговия с горива, без да са регистрирани за дейността. Броят на изискванията в наличност на бутилки за пропан бутан се намалява от десет хиляди на хиляда, намалява се и прагът за регистрация на фирмите и изискваните банкови гаранции, които ще зависят от годишния оборот, коментира Иван Касилски от Асоциацията на търговците на горива.

"Ние направихме един закон, който, първо, да е удобен за държавата и държавната хазна  и второ, да има конкуренция в България. Да има една нормална среда за работа, да има един баланс между държавата и бизнеса, който го постигнахме", добави той.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На тоз ден 15.03   44 г. пр.н.е. – Юлий Цезар е посечен от Марк Юний Брут и група римски сенатори по време на заседанието на Сената на Римската империя. 1493 г. – Христофор Колумб...