Евакуират част от Венеция заради бомба от Втората световна война

25.01.2020 | 12:55
по статията работи: econ.bg
Хиляди жители на Венеция ще трябва да се евакуират временно заради неизбухнала бомба от Втората световна война, която бе открита там
Евакуират част от Венеция заради бомба от Втората световна война
Снимка: БГНЕС

Хиляди жители на Венеция ще трябва да се евакуират временно заради неизбухнала бомба от Втората световна война, която бе открита там, предаде ДПА.

Градската управа каза, че трафикът по въздух и вода ще бъде преустановен на 2 февруари, така че 220-килограмовата бомба да може да бъде обезвредена. Въздушното пространство над града също ще бъде временно затворено по време на операцията по обезвреждането.

Бомбата бе открита близо до промишленото пристанище Маргера, което е далеч от историческия център на града. По време на обезвреждането на бомбата обаче историческият център на Венеция ще бъде отцепен от континенталната част на града. Двете части са свързвани или по море с корабчета или чрез Моста на Свободата, по който преминават колите, влаковете, автобусите и трамваите.

Заради обезвреждането на 2 февруари в 5 ч. по Гринуич около 3500 души ще напуснат временно домовете. Къмпинг и шест хотела също ще бъдат засегнати.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 19.03   238 г. – Гордиан I e провъзгласен от сената за антиимператор на Максимин Трак. Неговият син Гордиан II e сърегент. Двамата управляват само до 9 април. 238 г. е...