Димитровград реализира проекти за над 500 хил. лв.

20.11.2012 | 17:59
по статията работи: Петя Бързилска
Реализираните проекти са по програмата "Красива България"
Димитровград реализира проекти за над 500 хил. лв.
Снимка: МТСП

В община Димитровград са реализирани 3 обекта за над 500 000  лв. по проект "Красива България” в периода 2011-2012 г. Това съобщи днес министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов при рязането на лентата на реновираната сграда на общинския драматичен театър „Апостол Карамитев” в града.

Обектът, на стойност 168 277 лв., е реализиран през тази година като за изпълнението е осигурена заетост на 14 служители, в т.ч. 5 безработни, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика (МТСП).

На церемонията присъстваха областният управител на Хасково Ирена Узунова, кметът на Димитровград Иво Димов и народни представители на ПП ГЕРБ. Те благодариха на министър Младенов и неговия екип за помощта при реализирането на социални проекти на територията на общината.

Проект "Красива България” подпомага благоустрояването на градовете и допринася за повишаването на заетостта, отбеляза министърът. Пред журналисти той отчете, че в общината по различни мерки и програми на МТСП са включени около 450 лица, а общият брой на личните асистенти е 82-ма за 124 потребители на услугата.

Приблизително 150 човека от най-нуждаещите се групи на обществото ежедневно получават топъл обяд на територията на община Димитровград, каза от своя страна кметът Иво Димов, като по този начин подчерта реалния ефект на социалната услуга.Общината реализира и обект по проект „Социално включване” на МТСП на стойност 1,2 млн. лева. От 2013 г. 4 900 деца до 7 години и техните родители ще ползват предоставяните услуги.

За 12 лица от уязвимите групи е осигурена „защитена заетост” и ще развиват социални и трудови умения в новооткритото социалното предприятие „Обществена пералня– Димитровград”, съобщи още министър Младенов. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Той е на стойност почти 300 000 лв.

За неговото функциониране е нает и административен персонал от 6 лица. Целта на инициативата е преодоляването на проблеми, произтичащи от бедността, социалната изолация на хора в неравностойно положение и оптимизиране на социалните разходи на общината.

При откриването на обществената пералня министър Младенов се запозна с работните условия и срока за изпълнение на заявките. Обществената пералня обслужва 9 Обединени детски заведения (ОДЗ), 2 дневни центъра за възрастни и деца с увреждания, 1 център за настаняване от семеен тип и др.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 19.10   202 г. пр.н.е. – Втора пуническа война: В Битката при Зама легионите на римския главнокомандващ Сципион Африкански разбиват нахлуващата картагенска армия, предвождана...