БДЖ проверяват обстойно всичките си локомотиви

03.12.2009 | 09:40
по статията работи:
Всички пътнически вагони от вагонния парк на железниците са оборудвани с пожарогасители, информира изпълнителният директор на превозвача Пенчо Попов
БДЖ проверяват обстойно всичките си локомотиви

Преди заминаване на път всеки локомотив се проверява в противопожарно отношение. Прегледът обхваща различни пунктове като:

  • Наличие и изправност на пожарогасителите, съгласно утвърдените норми за съответната за съответната серия локомотив;
  • обстоен оглед на течове на масло и гориво от горивната и охладителната система и др.

Това каза в интервю за Агенция "Фокус" изпълнителният директор на БДЖ Пенчо Попов.

Той подчерта, че всички пътнически вагони от вагонния парк на БДЖ са оборудвани с пожарогасители. Във вагоните на видно място са поставени необходимите указания към пътниците за действия и поведение при възникване на пожар, както и стикери, свързани с осигуряването на пожарната безопасност при пътуване.

По време на път служителите на локомотивните бригади използват всеки престой на композицията за охлаждане и оглед на машините и съоръженията в машинното отделение, с цел своевременно забелязване на евентуални пропуски на масло и гориво, разхлабени кабелни връзки, наличие на горими материали и др. В случаите, когато са констатирани подобни неизправности, и ако съществува такава възможност - то те се отстраняват незабавно на място. След завръщане от път всеки локомотив подлежи на обстоен преглед, като всички забелязани неизправности се отстраняват по установения ред. След всеки планов ремонт, който се извършва в локомотивните депа в страната, локомотивите задължително се проверяват в противопожарно отношение. Локомотивите, които са преминали през проверка, се предават за експлоатация само след удостоверяване от страна на съответните технически лица, че същите са изправни в противопожарно отношение, обясни Попов.

По думите му при извършване на всички видове ремонти по вагоните, се спазват всички изисквания за пожарна безопасност на влаганите нови резервни части и материали. Международните и вътрешни изисквания регламентират трудногоримост на влаганите материали, основно по вътрешното оборудване, посочи изпълнителният директор на БДЖ.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 11.12   361 г. – Император Фравий Клавдий Юлиан влиза в Константинопол, поемайки по този начин властта в цялата Римска империя. 1792 г. – Френската революция:...