Три предимства на дигиталния подпис

17.11.2017 | 16:10
по статията работи: econ.bg
Нова услуга на Пощенска банка спестява ценно време на клиентите, улеснява процеса на обслужване и значително намалява употребата на хартия и тонери
Три предимства на дигиталния подпис
Снимка: под лиценза на creative commons

Бързото и непрекъснато развитие на технологиите позволява на потребителите да имат достъп до последните тенденции на пазара. Банковият сектор не прави изключение и съвсем закономерно услугата за подписването на платежни документи с дигитален подпис е част от последните новости.

Пощенска банка е сред първите на пазара, която я въвежда в цялата си клонова мрежа. Изискванията и очакванията на клиентите се променят непрекъснато, повлияни от средата и динамиката на ежедневието. Те все по-често търсят удобни и лесно достъпни услуги, които им освобождават свободно време. Освен, че е модерно, подписването на платежни документи с дигитален подписима още няколко предимствата.

СПЕСТЯВА ВРЕМЕ

С новата услуга значителносе оптимизира времето за обслужване на клиентите, създавайки им допълнително удобство.При избор на дигитално подписване на платежни операции, като вноска, теглене, паричен превод, обмяна на валута,клиентите разписват банковото бордеро на таблет.Така отпада необходимостта от съхранение на хартиени документи, както и разхода на време на служителите, свързани с това.

НАМАЛЯВА РАЗХОДИТЕ

Подписването с дигитален подпис е иновативен начин за потвърждение на платежни документи, който елиминира поставянето на подпис върху хартиен носител. С новата услуга Пощенска банка ще намали потреблението на хартия и тонери с до 30%. Финансовата институция има свой Зелен борд и звено „Екологичен офис“, които от години работят за намаляване на екологичните ѝ въздействия върху околната среда, както по отношение на ограничаване на консумацията на ресурси от банката, така и по отношение на стандартите във финансиращата ѝ дейност.

Действията са насочени в много направления − спестяване на енергия, оптимизиране на количеството вода, което се употребява, намаляване потреблението на хартия, рециклиране на хартия и тонери, рециклиране на IT техника и др.Въпреки че с новата услуга клиентите не се подписват на хартиен носител, при нужда подписаният документ може да се разпечата и да им се предостави. 

ДАВА СИГУРНОСТ 

В допълнение на всичко казано дотук, услугатаосигурява висока степен на сигурност за клиентите и техните трансакции. Допълнителната сигурност при идентификацията на клиента се дължи на наличието и съхранението на електронен спесимен на подписа му, срещу който се сравнява всеки следващ подпис, положен от негова страна.Докато клиентът подписва електронно документа, се разчитат различни биометрични параметри като скорост, наклон, натиск и т.н., които са строго индивидуални и намаляват риска от злоупотреби.

След генерирането и подписването на документа неговото съдържание не може да бъде променяно по никакъв начин. Към него се добавя времеви печат, който удостоверява датата и часа на подписване, както и електронен печат на банката.

Потребителите могат да заявят желанието си да използват услугата във всеки клон на банката в страната, както и да намерят допълнителна информация за нея ТУК.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 01.12   1145 г. – Започва Вторият кръстоносен поход. 1347 г. – Българският цар Иван Александър се жени за еврейката Сара, която приема свето кръщение и християнското...