Ново работно място за 2000 безработни младежи

19.10.2012 | 10:19
по статията работи: Елица Елефтерова
Схемата "Ново работно място" има за цел да насърчи бизнеса да осигури обучение и заетост на безработни младежи до 29-годишна възраст за период от 6 до 12 месеца
Ново работно място за 2000 безработни младежи

Обучение и заетост на над 2 000 младежи в страната ще бъдат осигурени по схемата “Ново работно място”, която е с бюджет от 18 млн. лв. Началото на новата схема по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” беше обявено от министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов вчера във Враца, на среща с представители на бизнеса от Северозападния регион. 

“Ново работно място” има за цел да насърчи бизнеса да осигури обучение и заетост на безработни младежи до 29-годишна възраст за период от 6 до 12 месеца. На работодателите се осигурява подкрепа за инвестиционни разходи и разходи за труд, свързани със създаването на новото работно място. 

Допустими са разходи за заплати, осигуровки, обучения. Разходите, свързани със закупуване на оборудване и обзавеждане, могат да съставляват до 40% от стойността на всяко проектно предложение. Минималният размер на помощта е 20 000 лв., а максималният - 390 000 лв.

Не се изисква съфинансиране от работодателите. Те вече могат да подават проектните си предложения в бюрата по труда в областните градове или електронно чрез Информационна система за управление и наблюдение на структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН) след 18 октомври 2012 г.

Документите за кандидатстване са публикувани на сайта на Агенцията по заетостта на адрес: www.az.government.bg/ophr. Крайният срок за подаване на проектни предложения е 20 декември 2012 година.

Оцени статията:
5.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
- Келнер, какво пие русата дама в ей там??? - Скъпо 32-годишно уиски, господине... - Аха... Поднесете ѝ тогава три бучки лед от мен!!!
На този ден 19.10   202 г. пр.н.е. – Втора пуническа война: В Битката при Зама легионите на римския главнокомандващ Сципион Африкански разбиват нахлуващата картагенска армия, предвождана...