Видин работи по проект за запазване на традиционните занаяти

28.07.2011 | 16:57
по статията работи:
В представянето участват 7 страни по поречието на река Дунав и 16 организации
Видин работи по проект за запазване на традиционните занаяти

2 000 справочника с информация за традиционните занаяти и туристическите забележителности от Дунавския регион ще бъдат подарени на посолства. Това съобщиха на заключителна среща по пилотен проект в средновековната крепост „Баба Вида".

"Областите Долж и Видин са създали трайни връзки по между си и трябва да се работи за създаване на нови такива с останалите градове по поречието на река Дунав. Като представител на държавната власт ще продължавам да подкрепям подобни партньорства, популяризиращи региона като туристическа дестинация", подчерта по време на срещата Областният управител на Видин Пламен Стефанов. По проекта е разработен и туристическия маршрут - Чипровци, Белоградчик, Калафат, Крайова и Видин, съобщиха от областната администрация на Видин.

От българска страна проектът се реализира от Българския икономически форум, румънски партньори са Националния институт за изследване и развитие на туризма и Националния институт за проучване и развитие URBANPROIECT. В представянето на традиционните си занаяти участват 7 страни по поречието на река Дунав и 16 организации.

„В някои населени места на Видинска област народните и художествени занаяти вече почти не се предават. Необходимо е панаирите и изложенията да се правят по по-атрактивен начин и да показват богатството от занаяти в даден регион", каза още председателят на Български икономически форум Георги Табаков.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 18.03   37 г. – Римският сенат анулира завещанието на Тиберий и обявява Калигула за император. 731 г. – Започва понтификатът на папа Григорий III. 922 г. –...