Кметът на Созопол Панайот Рейзи отстрелял и елен-лопатар

05.11.2009 | 12:57
по статията работи:
Кметът и ловна дружина бяха задържани за бракониерство
Кметът на Созопол Панайот Рейзи отстрелял и елен-лопатар

Кметът на Созопол Панайот Рейзи отстрелял и елен-лопатар в резерват „Ропотамо", няколко дни преди злополучния инцидент с отстреляната бременна кошута. Припомняме ви, че на 1 ноември кметът и ловна дружина бяха задържани за бракониерство.

Панайот Рейзи е отишъл като клиент в ловното стопанство и поискал разрешение да отстреля лопатар за трофей, съобщи Иван Костов, директор на стопанство "Ропотамо".

Кметът е притежавал законен ловен билет и регистрирана ловна карабина. След като горските установили, че всички документи са му изрядни, на Рейзи му е бил предоставен ловен водач и кола с висока проходимост на ловното стопанство, предаде БГНЕС. Два часа по-късно, созополския кмет, заедно с придружителя си се върнали в стопанството с отстреляния лопатар, който тежал 3 кг. По закон животното се оставя 24 часа за оценка от специална комисия. Трофеят е оценен на категория "сребърен медал" - на стойност около 700 евро. След изтаченото на законоустановения срок, Рейзи не се обадил, за да получи трофея си.

От ловното стопанство ще изчакат до началото на следващата седмица и ще потърсят кмета на Созопол, за да заплати дължимата сума към ведомството и да прибере трофея.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 26.04   1336 г. – Франческо Петрарка изкачва връх Ванту – символичен рожден ден на алпинизма. 1802 г. – Наполеон Бонапарт подписва обща амнистия, която позволява...