Премиерът Бойко Борисов поздрави гражданите на Тервел с празника на града

06.05.2011 | 15:56
по статията работи:
Новият храм бе осветен от Доростолския митрополит Амвросий
Премиерът Бойко Борисов поздрави гражданите на Тервел с празника на града

Премиерът Бойко Борисов поздрави гражданите на Тервел с днешния празник на града. Министър-председателят посети новоткрития храм "Свети Великомъченик Георги Победоносец", съобщи БТА.

Премиерът запали свещи за здраве и пожела новата църква да събира много вярващи и много хора да следват православната религия. Дарът от министър-председателя за новия храм е свещена утвар и одежди за богослужене.

"Като няма магистрали, на никого не му се пътува", каза Борисов в отговор на признанието на кмета на Тервел Живко Георгиев, че за първи път в общината на посещение идва министър-председател.

"Когато изградим инфраструктурата през следващите години, и до вашия край ще се пътува по-бързо, инвеститорите ще дойдат и вашите деца няма да бягат в големите градове", обърна се премиерът към гражданите.

Новият храм бе осветен от Доростолския митрополит Амвросий. Директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров дари за новата църква икона на светите братя Кирил и Методий.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...