HVB Bank Biochim дава заем от 20 млн. лева на София за ремонт на пътища

10.08.2006 | 12:43
по статията работи: econ.bg
Договорът беше подписан през месец юли 2006, след открит търг на общината по закона за общинския дълг

HVB Bank Biochim ("Ейч Ви Би Банк Биохим"), член на UniCredit Group, ще отпусне 20 млн. лева четиригодишен инвестиционен заем на община София, съобщи банката. Кредитното споразумение между общината и банката бе подписано през месец юли 2006 г. след като банката беше избрана в средата на месеца на открит търг по закона за общинския дълг. От страна на община София  договорът беше подписан от Г-н Бойко Борисов – Кмета на Общината,  а от страна на банката от Петер Харолд, главен изпълнителен директор на HVB Bank Biochim и Хеброс Банк и главен оперативен директор на Булбанк.

Заемът ще бъде усвоен в срок от шест месеца.

"Кредитът ще позволи на общината да изпълни това лято сериозна строително-ремонтна програма. Със средствата ще бъдат ремонтирани трасетата на единадесет столични булеварда. След рехабилитацията на пътната настилка столичните булеварди ще осигурят по-бързо и безаврийно пътуване през централната градска част и връзката на центъра с районите", заяви Бойко Борисов.

"Благодарение на споразумението на Биохим с Европейската инвестиционна банка, общината ще получи обратно до около 250 000 лева (125 000 евро) при изпълнението на проекта според изискванията на европейските стандарти", каза Петер Харолд.

По програмата на Европейската инвестиционна банка, общините получават за инвестиционни проекти на стойност до 5 млн. евро безвъзмезден грант на стойност 2.5% от размера на проекта.

За по-малко от година от програмата на HVB Bank Biochim и Европейската инвестиционна банка, която се реализира от специализираната дирекция "Институции и Еврофондове" са се възползвали четири общини (Монтана, Тервел, Чепеларе и София). Те сключиха споразумения за заеми с Биохим на обща стойност над 25 800 000 млн. лева.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 25.04   1154 г. – Мюсюлмански войски, предвождани от Нур ад Дин превземат Дамаск. 1699 г. – Състои се сватбата на немския граф Лудвиг Крафт фон Насау-Саарбрюкен и...