Атина иска по-голямо от 50% "подстригване" на гръцкия дълг

16.12.2011 | 10:08
по статията работи:
Йозеф Акерман смята, че схемите по отписването на дълга няма да са достатъчни за подобряване на финансовото състояние на държавата
Атина иска по-голямо от 50% "подстригване" на гръцкия дълг

Изпълнителният директор на Deutsche Bank Йозеф Акерман, който ръководи отдела за частно кредитиране, изрази резерви относно изхода на преговорите между гръцкото правителство и притежателите на държавни облигации за намаляване на гръцкия дълг, пише в. "Етнос", цитиран от БТА.

Акерман смята, че причината за спирането на преговорите между двете страни е искането на Атина. Гърция желае банките да приемат "подстригване" на дълга, доста по-голямо от 50%. Първоначално този размер беше договорен на срещата на ЕС от 26 октомври.

Финансово-кредитните институции приемат "подстригването" на дълга като вариант. Те обаче не са съгласни то да надхвърли 50%, изтъква изпълнителният директор на Deutsche Bank. Той освен това има и съмнения относно схемата, по която трябва да стане отписването на част от държавния дълг. Акерман подчертава, че тя едва ли е достатъчна, за да се подобри състоянието на Гърция.

"Това не е нищо друго, освен капка в океана", заявил Акерман пред журналисти в Берлин. Представител на германското финансово министерство заявил пред Reuters, че целта на Атина е да се сключи споразумение по програмата за размяна на облигации по гръцкия дълг до края на годината или през първите дни на януари.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 02.05   1494 г. – Христофор Колумб открива Ямайка. 1803 г. – САЩ купуват от Франция областта Луизиана. 1808 г. – Избухва Полуостровната война: Жителите на...