МВФ отпуска още 3.9 млрд. евро на Ирландия

15.12.2011 | 09:24
по статията работи:
Това е петият транш от кредита, отпуснат от финансовата институция на страната
МВФ отпуска още 3.9 млрд. евро на Ирландия

Международният валутен фонд (МВФ) одобри превеждането на 3,9 млрд. евро на Ирландия, предаде "Франс прес", като се позова на комюнике на МВФ.

Това е петият транш от кредита, отпуснат от международната финансова институция на страната от декември миналата година. С него парите, преведени от МВФ на Ирландия, възлизат вече на общо 13,1 млрд. евро, пише БТА.

Преди година беше одобрен спасителен план за страната, която е сред най-засегнатите от кризата в еврозоната. Той е на обща стойност 85 млрд. евро за период от три години. Предвидено е МВФ да осигури 22,5 млрд. евро (23 млрд. при сегашния обменен курс), а останалите пари ще бъдат предоставени от Еврогрупата, Великобритания, Швеция, Дания и ирландския държавен пенсионен фонд.

Ирландия изпадна в бюджетна криза, след като беше принудена да национализира основните си банки, засегнати от неуспешни сделки на недвижимия и финансовия пазар. Въпреки че е сред страните от еврозоната, които предприеха най-строги мерки за икономии, тя продължава да не може да взима кредити на частните пазари.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 09.05   1502 г. – Христофор Колумб потегля от Испания за своето четвърто и последно пътешествие до Новия свят. 1881 г. – след държавен преврат е съставено Петото...