Медведев не уважи исканията на протестиращите за повторни избори

12.12.2011 | 12:15
по статията работи:
Той обаче е наредил проверка заради появилите се съмнения за фалшификация
Медведев не уважи исканията на протестиращите за повторни избори

На снимката: Дмитрий Медведев

Президентът на Русия Дмитрий Медведев е съобщил вчера чрез страницата си във Facebook, че не е съгласен с исканията на протестиращите в няколко града на страната. Те смятат, че изборите от 4 декември са фалшифицирани и настояват за повторно гласуване. В отговор на това държавният глава заяви, че е наредил проверка на съмненията за измами, предаде Deutsche Welle.

"Хората имат право да изразяват мнението си", написа Медведев. "Хубаво че, че всичко се случи в рамките на закона", допълни той.

Исканията на протестиращите обаче бяха много повече от просто проверяване на изборните резултати. Те настояват, освен всичко останало, и за освобождаване на арестуваните по време на митингите. Най-вероятно те няма да останат доволни въпреки изказването на президента. Показателно е, че изявлението предизвика вълна от негативни коментари на страница му във Facebook.

Медведев не коментира скандираните от протестиращите искания за край на управлението на Владимир Путин. Очакванията са, че той ще спечели изборите за президент през януари, предаде Reuters.

Изявлението на Медведев е знак, че управляващите в Русия се чувстват под напрежение след най-големите протести на опозицията от 1999 г насам, когато Путин дойде на власт. Протестиращите използваха социалните мрежи, за да организират действията си.

Същевременно говорителят на Путин – Дмитрий Песков, каза в изявление, че Кремъл "уважава гледната точка на протестиращите" и "чува какво казват".

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 20.05   325 г. – Римският император Константин I Велики свиква Първи Никейски събор, на който е прието "Веруюто". 525 г. – При земетресение в Близкия Изток...