Парламентът прие на първо четене промени в Закона за собствеността

09.12.2011 | 11:11
по статията работи:
Седем министри участват в редовния парламентарен контрол
Парламентът прие на първо четене промени в Закона за собствеността

След като през нощта окончателно прие на второ четене бюджета за следващата година, тази сутрин парламентът прие на първо четене промени в Закона за собствеността. С тях с една година се удължава срокът за спиране на придобивната давност по отношение на държавни и общински имоти. Промените в закона отнеха на депутатите само седем минути след което излязоха в почивка, предаде Dariknews.bg.

Седем министри ще участват в редовния парламентарен контрол. Пръв на депутатски въпроси ще отговаря министърът на здравеопазването Стефан Константинов, към който има два въпросa от народни представители на на "Коалиция за България".

Министърът на земеделието Мирослав Найденов ще отговаря на въпроси за политиката на ресорното министерство по превенция и противодействие на горските пожари, както и за националните доплащания на фермерите от област Кюстендил.

Трети на парламентарната трибуна ще застане министърът на транспорта Ивайло Московски, който ще отговаря на питане на бившия транспортен министър Петър Мутафчиев за политиката на финансиране на железопътния транспорт. Мутафчиев е задал и въпрос относно ремонта на мотрисните влакове "Сименс".

Енергийният министър Трайчо Трайков пък ще отговаря на депутатски въпроси относно работата на Националния съвет за защита на потребителите, както и за оттеглянето на големи немски инвеститори от България.

Към министъра по усвояване на средства от Европейския съюз Томислав Дончев има питане относно усвояването на средствата от фондовете за Регионално развитие, Социалния и Кохезионния фонд.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова също ще участва в петъчния парламентарен контрол. Към нея има зададени две питания и три въпроса относно подготовката за зимното поддържане на пътищата в област Перник, както и за рехабилитацията и реконструкцията на пътища втори и трети клас от Републиканската пътна мрежа, съобщи БГНЕС.

Последен на трибуната в НС ще се качи Тотю Младенов, министър на труда и социалната политика, към когото има два въпроса от Петър Димитров и Драгомир Стойнев. Народните представители искат отговорите на министъра относно критериите за определяне на възрастта за пенсиониране и критериите за определяне размера на осигурителната вноска.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 20.05   325 г. – Римският император Константин I Велики свиква Първи Никейски събор, на който е прието "Веруюто". 525 г. – При земетресение в Близкия Изток...