Холандия слага камери на границите с Германия и Белгия

02.12.2011 | 10:52
по статията работи:
Според правителството новите камери ще могат да разчитат регистрационните табели и да идентифицират подозрителни автомобили
Холандия слага камери на границите с Германия и Белгия

Холандското правителство планира да инсталира видеокамери на границите с Германия и Белгия, потвърди правителствен представител. Правителството настоява, че затягането на сигурността на 15-те най-оживени гранични пунктове на страната от началото на следващата година е жизненоважно за борбата с международната престъпност и отрича това да нарушава законите на ЕС, посочва Асошиейтед прес.

Министърът на имиграцията Герд Леерс съобщи вчера, че ще инфомира Европейската комисия, че системата за видеонаблюдение, която се очаква да заработи през януари или февруари, отгтоваря на съществуващите правила за личната неприкосновеност и граничния контрол.

В изявлението си Леерс подчерта, че целта на камерите е да помагат на работата на военната полиция, която отдавна извършва проверки, предназначени да ограничат нелегалната имиграция и трафика на хора, предаде БТА.

Според правителството новите камери ще могат да разчитат регистрационните табели и да идентифицират подозрителни автомобили. Системата обаче няма да съхранява информация за превозните средства и няма да се използва за идентифициране на коли, чиито собственици не са платили такси за паркинг или други пътни глоби.

В очевиден опит да се спазят шенгенските правила, които премахнаха постоянните гранични проверки, камерите няма да бъдат използвани през цялото време. Според правителството те ще работят максимум 90 часа месечно и по шест часа дневно и няма да следят всички леки коли и камиони.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 10.05   1525 г. – По силата на договор от Чамаси, Аграфа (днешен южен Пинд) се сдобива с автономен статут. 1553 г. – От Лондон потегля морска експедиция на бъдещата...