Онлайн залаганията ще носят приходи на държавата

27.11.2011 | 16:04
по статията работи:
Това предвижда новият Закон за хазарта
Онлайн залаганията ще носят приходи на държавата

Онлайн залаганията вече ще носят приходи и на държавата. Това предвижда новият Закон за хазарта, който предстои да бъде гледан на първо четене в парламентарната комисия по бюджет и финанси в сряда, на 30 ноември, каза народният представител от ГЕРБ Диан Червенкондев, цитиран от Агенция „Фокус".

Близо един милиард лева е оборотът от бизнеса, който е свързан с онлайн залаганията и игрите на късмета. „Досега това беше една голяма празнота в нашето законодателство, която с новия Закон за хазарта вече се легитимира", смята Червенкондев.

Тези онлайн оператори, които ще организират и осъществяват хазартни игри или игри за развлечения, които са свързани със залози и печалби, трябва да бъдат задължително лицензирани от Държавната агенция по хазарт и да отговарят на определени критерии за направени инвестиции и за натрупан опит. Ако не бъдат лицензирани техните сайтове, ще бъде филтриран и ограничен достъпът за игри.

На въпрос правени ли са разчети колко приходи ще носят онлайн залаганията, Диан Червенкондев обясни, че при всяко положение постъпленията ще бъдат много повече, отколкото са сега - нула. Би следвало постъпленията от този бизнес да достигнат 100 милиона - 150 милиона лева, смята той.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 26.04   1336 г. – Франческо Петрарка изкачва връх Ванту – символичен рожден ден на алпинизма. 1802 г. – Наполеон Бонапарт подписва обща амнистия, която позволява...