Растежът на Великобритания за 2011 г. - по-нисък от очаквания

27.11.2011 | 15:05
по статията работи:
Създават гаранционен фонд от 40 милиарда лири
Растежът на Великобритания за 2011 г. - по-нисък от очаквания

Министърът на финансите на Великобритания Джордж Осбърн призна, че растежът през 2011 г. ще е по-нисък отколкото се предвиждаше. В интервю за BBC той съобщи, че ще бъде създаден гаранционен фонд от 40 милиарда лири, за да могат фирмите да заемат при преференциални лихви.

Икономическото положение в много страни в момента е извънредно трудно. Това естествено има последици за Великобритания, за нашите перспективи за растеж, каза Осбърн.

Международните институции, анализаторите от частния сектор казват едно и също нещо - че растежът на британската икономика е забавен. Така е и с американската, германската и френската икономика.

Миналата седмица Английската банка свали предвиждането си за растежа на 1% за 2011 г. срещу +1,4% през август. Цифрите не вещаят добро, тъй като Лондон си постави за цел да стопи почти целия публичен дефицит към 2015 г., съобщава АФП.

Правителството направи последния си бюджет на строги икономии, опирайки се на прогноза за 1,7% растеж и сега трябва да вземе под внимание новото предвиждане в посока надолу в традиционната "есенна реч" на министъра на финансите за икономическите перспективи, пише БГНЕС.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 15.04   1715 г. – В Южна Каролина индианците убиват 90 английски заселници, което става повод за започване на войната между англичаните и индианците. 1795 г. – Литва е...