Фалира месопреработвателно предприятие във Варна

24.11.2011 | 07:28
по статията работи:
Нарушена е процедурата на 30-дневния срок за уведомяване на Агенцията по заетостта
Фалира месопреработвателно предприятие във Варна

Най-голямото месопреработвателно предприятие във Варна и региона "Чико Емо" на фирма "Емил Илиев" ЕООД хлопна врати и изхвърли на улицата над 400 колбасари. Останахме без работа и без пари, казаха за в. "Стандарт" Йордан Манев на 27 години и връстникът му Роман Романов. Единият има да получава заплати за 3 месеца, а другият - от май насам.

Заповеди за прекратяване на трудовите договори идваха да си вземат десетки бивши служители на предприятието.

Служители на Инспекцията по труда са констатирали, че е нарушена процедурата на 30-дневния срок за уведомяване на Агенцията по заетостта, каза Иван Иванов, шеф на Инспекцията във Варна. Според него на работниците не са платени три заплати - за август, септември и октомври, а законът предвижда глоби от 1500 до 10 000 лв. Според Иванов съкращенията са от три фирми - "Жоро 95", "Емил Илиев" и "Мюлер България комерс".

"Чувстваме се излъгани и употребени, пише до медиите Галя Костадинова от името на група бивши работници на фирма "Емил Илиев". Тя посочва, че още през февруари собственикът на "Чико" Емил Илиев предупредил, че фирмата не е в добро състояние и заплатите ще се забавят. В същото време карали хората да работят по 16-18 часа на ден. Според работници фирмата "Емил Илиев" била прехвърлена на човек от пласмента, младеж сирак, израснал по домовете. По-късно била купена от "Мюлер България експорт", Търговище, която пък обявила фалит. Това е изкуствен фалит, ние сме на улицата, а държавата е ощетена с милиони, казват работниците.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 16.05   1204 г. – Балдуин IX Фландърски е коронован за първи император на Латинската империя. 1527 г. – Флорентинците изгонват Медичите от Флоренция и градът отново...