Оли Рен представи есенната икономическа прогноза на ЕК

10.11.2011 | 13:59
по статията работи:
Настоящите очаквания са за стагниращ БВП на ЕС за период, който може да обхване значителна част от 2012 г.
Оли Рен представи есенната икономическа прогноза на ЕК

Заместник-председателят на Европейската комисия и комисар по икономически и парични въпроси Оли Рен представи днес есенната икономическа прогноза на Комисията. Според нея възстановяването на икономиката на ЕС е в застои. Силно влошеното доверие се отразява на инвестициите и потреблението, забавеният ръст на световната икономика пречи на износа, а спешно наложилата се бюджетна консолидация е тежест върху вътрешното търсене.

Настоящите очаквания са за стагниращ БВП на ЕС за период, който може да обхване значителна част от 2012 г. Годишният ръст за 2012 г. се очаква да бъде 0,5%, а за 2013 г. се очаква възобновяване на слаб темп на растеж от порядъка на 1,5%, съобщиха от представителството на ЕК в България.

Не се очаква осезаемо подобрение на пазара на труда, което означава запазване на високата безработица на текущото равнище от около 9,5%.

През следващите тримесечия се очаква инфлацията да се върне под 2%. При допускане за запазване на настоящите политики се очаква напредване на фискалната консолидация и свеждане на бюджетните дефицити до малко над 3% до 2013 г.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 24.04   1479 г. пр.н.е. – Тутмос III става фараон на Египет. 1184 г. пр.н.е. – Гърците влизат в Троя с помощта на Троянски кон (по предания). 1771 г. –...