Стартира нов прием по три мерки на ПРСР

08.11.2011 | 14:00
по статията работи:
Подпомаганите дейности включват: развитие на селски туризъм, местно занаятчийство, развитие на социални услуги за населението в селските райони и др.
Стартира нов прием по три мерки на ПРСР

До края на месеца ще статира нов прием по 3 мерки на Програмата за развитие. 

Първо на На 9 ноември 2011 г. стартира нов прием на заявления за подпомагане по мерки 311 "Разнообразяване към неземеделски дейности" и 312 "Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия" по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. Приемът ще приключи на 9 декември 2011 година.

Мярка 311 предоставя безвъзмездна финансова помощ на земеделски производители за инвестиции в неземеделски дейности. В същото време Мярка 312 подпомага новорегистрирани или съществуващи микропредприятия, работещи в неземеделски сектори.

Подпомаганите дейности включват: развитие на селски туризъм, местно занаятчийство, развитие на социални услуги за населението в селските райони, създаване/обновяване или подобрение на работилници за поддръжка и ремонт на машини и съоръжения, производство и продажба на възобновяема енергия, преработвателна промишленост-производство на мебели, леко машиностроене и т. н; услуги - отдих и спорт, създаване и развитие на консултантски и бизнес услуги, социални грижи и здравеопазване, транспортни услуги и т.н.

Минималният размер на общите допустими разходи за проект е 5 000 евро, максималният - 400 000 евро, а в случаи на инвестиции за производство на енергия от възобновяеми източници - 1 000 000 евро. Финансовото подпомагане е в размер на 70%, а в случаите на проекти за производство и продажба на енергия от възобновяеми енергийни източници е в размер на 80 % от одобрените разходи, но не повече от левовата равностойност на 200 000 евро.

Помощта, отпусната по тези мерки трябва да е в съответствие с ограниченията и условията, наложени по правилата за минимална помощ (de minimis) (Регламент на Комисията (ЕС) № 1998/2006), като финансовото подпомагане за един ползвател не може да надхвърля левовата равностойност на 200 000 евро (100 000 евро за проекти в сектор "сухопътен транспорт") за период от три последователни данъчни години - годината на плащане и две предходни години.

На 28 ноември стартира нов прием на заявления за подпомагане по мярка 321 "Основни услуги за населението и икономиката в селските райони"от ПРСР . Приемът ще приключи на 27 май 2012 година.

В периода на прием ще се приемат заявления за подпомагане само за дейности пряко свързани с изграждане или подобряване на центрове за социални услуги за деца и младежи, предвидени в Националната стратегия „Визия за деинституционализация на децата на в Република България", включително специализиран транспорт съгласно чл.4, ал.1,т.9, б. „в" от Наредба №25/29.07.2008 год.

Общият размер на определения финансовия ресурс за периода на прием е в размер на левовата равностойност на 8 788 483,49 евро.

Заповедта за прием е публикувана на електронните страници на Програмата за развитие на селските райони и на ДФ „Земеделие" - Разплащателната агенция.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 10.05   1525 г. – По силата на договор от Чамаси, Аграфа (днешен южен Пинд) се сдобива с автономен статут. 1553 г. – От Лондон потегля морска експедиция на бъдещата...