На 1.5 млрд. евро ще възлиза бюджетът на Косово за догодина

01.11.2011 | 18:12
по статията работи:
Косовските граждани трябва да се гордеят със своята икономика, като се има предвид световната икономическа криза, коментира Хашим Тачи
На 1.5 млрд. евро ще възлиза бюджетът на Косово за догодина

Косовските граждани трябва да се гордеят със своята икономика, като се има предвид световната икономическа криза. Това заяви премиерът Хашим Тачи, представяйки държавния бюджет за следващата година. Той ще бъде в размер на около 1,5 млрд. евро, предаде агенция МИА.

Докато световната икономика регистрира спад, косовската икономика регистрира растеж, което е очевидно и от планирания за следващата година бюджет. Това е потвърждение, че правителството работи за гражданите. Косово трябва да се гордее, защото много държави в света са изправени пред финансова криза, а в Косово бюджетът се увеличава, заяви Тачи на заседание на правителството, цитиран от БТА.

Бюджетът за 2012 г., който според Тачи е "бюджет за икономическо развитие, подобряване на социалното благосъстояние и на приоритетите на правителството", е със 7,6% по-голям от тазгодишния, информира БТА.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 20.05   325 г. – Римският император Константин I Велики свиква Първи Никейски събор, на който е прието "Веруюто". 525 г. – При земетресение в Близкия Изток...