Цената на петрола се понижи под 93 долара за барел

31.10.2011 | 12:20
по статията работи:
Въпреки ръста от 17% през октомври стойността на суровия петрол отбеляза спад в последните два дни, съпътстван от понижение в цената на японската валута
Цената на петрола се понижи под 93 долара за барел

Цената на петрола падна на пазарите в Ню Йорк, предаде Bloomberg. Това се случва след най-големия месечен ръст на "черното злато" за последните две години.

Суровият петрол от сорта Brent достигна най-ниската си стойност от четири месеца насам. Цената му се понижи до 109 долара за барел. В петък пазарите бяха затворени при цена 109,91 долара за барел.

Въпреки спада от последните два дни, петролът се покачи със 17% през октомври. Това е най-голямото месечно нарастване от май 2009 г. досега. На 28 октомври цената на петрола на нюйоркската борса NYMEX (New York Merchantile Exchage) падна с 0,7% до 93,32 долара за барел. В понеделник (31 октомври) на пазарите в САЩ суровият петрол се понижи с 1,5 долара до 92,27 долара за барел, предаде Reuters.

Стойността на суровината падна под 93 долара за барел на азиатските пазари, съобщи АП. Инвеститорите не сметнаха за оправдано цената да се повиши поради изгледите за глобален икономически растеж.

В Лондон суровият петрол се понижи с 0,75 долара до 109,6 долара за барел на индекса ICE Futures Exchange.

Министърът на енергетиката на Обединените арабски емирства Мохамед бин Дхаен ал-Хамли заяви, че цени на петрола между 80 и 100 долара за барел са "приемливи“. Той присъства на конференцията на международната енергийна седмица в Сингапур (SIEW).

Междувременно фючърсите поевтиняха с 1,2%. Спадът настъпи, след като Япония за трети път понижи цената на йената. Това се прави, тъй като една силна валута би застрашила експортноориентираната политика на азиатската държава. Японската валута загуби 4,2% спрямо долара, след като японската централна банка се намеси на валутния пазар.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 17.05   1395 г. – Обединени унгаро-влашки войски нанасят поражение на османската армия при Ровине, Влашко. 1498 г. – Корабите на Васко да Гама достигат до Индия. 1555...