И Moody's понижи рейтинга на Испания

19.10.2011 | 08:26
по статията работи:
Страната остава уязвима за напрежението на пазарите, аргументира се агенцията
И Moody's понижи рейтинга на Испания

Агенцията за кредитен рейтинг Moody's понижи рейтинга на Испания с две степени и подчерта, че в средносрочен план може да последва ново понижение, предаде „Франс прес.

Агенцията намали оценката на дългосрочните испански държавни облигации от "Аа2" на "А1", с което отнема на Испания статута на висококачествен емитент и я нарежда сред солидните, но податливи на промените в икономическата ситуация емитенти. "А1" съответства на петата най-добра оценка по скалата на Moody's, пише БТА.

Рейтинговата институция аргументира решението си с факта, че по нейна преценка Испания остава уязвима за напрежението на пазарите, че очакваният през 2012 г. икономически растеж в най-добрия случай ще достигне не повече от 1% (а не 1,8%, както агенцията смяташе досега), и че това ще направи още по-трудно постижими амбициозните цели на страната по отношение на бюджета.

Moody's е по-сурова към Испания от конкурентите си Standard&Poors и Fitch, които в последните две седмици понижиха рейтинга на страната на "АА-", четвъртата най-добра оценка в скалите си.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 20.05   325 г. – Римският император Константин I Велики свиква Първи Никейски събор, на който е прието "Веруюто". 525 г. – При земетресение в Близкия Изток...