Перуджа става столица на шоколада

18.10.2011 | 15:43
по статията работи:
Италианският град е домакин на тазгодишния Европейски фестивал на шоколада
Перуджа става столица на шоколада

Перуджа се превръща в столица на най-сладкото изкушение. От днес до 23 октомври италианският град, известен със сладкарската, и по-специално с шоколадовата си индустрия, ще бъде домакин на 18-ото издание на Европейския фестивал на шоколада, предаде БНТ.

Тези, които са избрали да отидат на фестивала ще имат възможност да се насладят на сладкарски изделия от шоколад, направени от едни от най-големите производители в Италия и Европа.

Кулминация ще представлява 13-метрово шоколадово копие на Апенинския полуостров. Произведението на изкуството е изложено в Къщата на шоколада, която е построена преди четири години от фабриката Перуджина. Специално внимание ще бъде отделено и на големите производители на какао - Индонезия, Колумбия, Перу, Коста Рика, Еквадор, Мексико и Венецуела.

Посетителите на фестивала ще получат така наречената Шоколадова карта. С нея те ще имат право на отстъпки при закупуването на представените сладки изкушения. Картата се взима от специален пункт в Перуджа. Притежателите й ще участват и в лотария, която ще се разиграе на финала на събитието. Сред печалбите има лек автомобил, пътуване за двама от единия до другия бряг на САЩ и романтично пътешествие в Русия от Москва до Санкт Петербург.

Перуджа отдавна е своеобразен шоколадов център за Европа. Уникалните десерти, които се произвеждат в града, ежедневно съблазняват туристи от цял свят. Тук могат да бъдат открити дори "шоколадови хотели", в които се извършват различни спа ритуали и чиито менюта са изцяло запълнени с шоколадови изделия.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 20.05   325 г. – Римският император Константин I Велики свиква Първи Никейски събор, на който е прието "Веруюто". 525 г. – При земетресение в Близкия Изток...