Тежка метеорологична обстановка в Североизточна България*

18.10.2011 | 08:39
по статията работи:
Без ток са 625 населени места в страната, а над 30 са без вода Бедствено положение обяви община Антоново
Тежка метеорологична обстановка в Североизточна България*

*Информацията е актуализирана към 15:00 часа

Тежка е пътната обстановката в страната заради влошените метеорологични условия. Без електричество са 625 населени места в страната, а над 30 са без вода. Бедствено положение обявиха общините. Антоново и Болярово.

Най-тежка е ситуацията в областите Габрово, където има 150 населени места без ток, Велико Търново - 128 населени места, Търговище - 83 населени места, Варна - 54 населени места, и Добрич - 20 населени места.

Съществува реална опасност да се провали и изборният ден в селата по посока Воден-Шарково. Без отопление са Домът за възрастни в село Воден и Домът за жени с умствена изостаналост в Малко Шарково.

Слушатели на Дарик радио сигнализирали, че на много места в страната има непроходими пътища, няма представители на отговорните институции да предупреждават или направо да отклоняват движението.

Забранено е движението на коли по пътя Варна - Добрич.  Авариралите ТИР-ове в района се изтеглят поетапно. Работи се по възстановяване на движението и по отсечката към село Кичево, където също има закъсали автомобили. Все още е ограничено  движението по първокласния път Варна - Бургас.

Огромна колона от автомобили и ТИР-ове се е образувала още от сутринта на пътя преди Велико Търново, в района на село Балван. Хората не могат да продължат пътя си заради непочистен път. Огромно задръстване има и на прохода на Републиката, съобщава Dariknews.bg.

Проходът Хаинбоаз е затворен за движение. От късно снощи се е образувала километрична опашка в района. Все още не е изпратена почистваща техника.

8 души са били блокирани от снощи в Котленския балкан. Te са закъсали с три коли, като в едната има семейство - мъж, жена и техният син. Там снежната покривка е достигнала 1 метър, предаде БНТ.

От БДЖ съобщиха, че в Североизточна България е спряно движението на влаковете в различни железопътни участъци. Към настоящия момент не се осъществява движение на влакове в следните участъци: Горна Оряховица - Дъбово
Царева ливада - Габрово; Разград - Плиска; Славяново - Стражица; Смядово - Комунари Подвис - Синдел; Попово - Дралфа

5 бързи и 9 пътнически влака престояват в различни гари на територията на Североизточна България. Аварийните екипи на Национална компания „Железопътна инфраструктура" работят по отстраняването на повредите в контактната мрежа и разчистването на железния път.

На гара Радунци, която се намира между Стара Загора и Велико Търново, са закъсали 111 души от два влака. Хората са приютени в помещението на гарата, взети са мерки за отстраняване на повредата на влаковете, съобщиха по-рано от МВР.

Поради проблем на влаковата композиция 11 души чакат и на гара Плачковци. Два автобуса са закъсали между селата Моравица и Кавлак, на пътя София - Варна. В момента екипи от Търговище и Омуртаг работят в района.

Училищата във Варна и Добрич няма да работят днес. Пристанищата във Варна и Бургас са затворени. Скоростта на вятъра край варненското пристанище достига 24 м/с., а край бургаското около 10-12 м/сек., на пориви достига до 15 м/сек. Вълнението на морето е около 4-5 бала, предаде БНР. Бедстващи населени места има в област Бургас, община Руен - с. Руен, с Мрежичко, с. Топчийско, с. Средна Махала, с. Добра Поляна, с. Каменяк, с. Снягово, с. Вресово и с. Просеник.

В планинската част на Пловдивска област пътната обстановка е усложнена, пътищата са заснежени, а на усойните места и заледени. Въведени са ограничения за преминаване на моторни превозни средства през прохода Троян-Кърнаре /Беклемето/, както и на подбалканския път в района на Козница.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 16.05   1204 г. – Балдуин IX Фландърски е коронован за първи император на Латинската империя. 1527 г. – Флорентинците изгонват Медичите от Флоренция и градът отново...