Със 100% ще нараснат продажбите на устройства за четене на електронни книги

12.10.2011 | 14:55
по статията работи:
Въпреки навлизането на пазара на таблетите, различния фокус на електронните четци, които са предназначени най-вече за е-книги, ги прави толкова популярни
Със 100% ще нараснат продажбите на устройства за четене на електронни книги

Продажбите на устройства за четене на електронни книги ще нараснат със 100% тази година, въпреки бума на таблетите. Според digitimes.com, в световен мащаб ще бъдат продадени между 27 и 30 млн. електронни четци (е-четци) през 2011 г.

Очаква се устойчив ръст в сегмента и през следващата година, в резултат на понижението на цените и наличието на повече съдържание, предаде TechNews.bg.

Много анализатори разглеждат таблетите като конкуренти на четците на електронни книги (е-книги) заради сходния им дизайн и размери. Двата типа устройства обаче се позиционират в различни сегменти от пазара и припокриването между тях не е толкова голямо.

Докато е-четците са предназначени основно за електронни книги, то при таблетите фокусът е върху развлекателните приложения.

Според компанията E Ink Holdings, основен доставчик на дисплеи за е-четци, през 2011 г. ще бъдат продадени 25-30 млн. подобни устройства. Най-големият клиент на E Ink е онлайн търговецът Amazon, от когото се очаква да конкурира Apple при таблетите.

Някои производители на е-книги бяха засегнати сериозно от инвазията на iPad, продукт на Apple. Сред тях е китайската компания Hanvon Technology, която понесе големи загуби през първото тримесечие на годината.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 17.05   1395 г. – Обединени унгаро-влашки войски нанасят поражение на османската армия при Ровине, Влашко. 1498 г. – Корабите на Васко да Гама достигат до Индия. 1555...