Въвеждат летищни такси за шум и за сигурност

06.10.2011 | 12:57
по статията работи:
Не се очаква двете нови такси да оскъпят самолетните билети
Въвеждат летищни такси за шум и за сигурност

В летищата за обществено ползване вече ще се събират такса за сигурност и за шум (екологична такса). Това решиха депутатите, които приеха на второ четене промени в Закона за гражданското въздухоплаване, предаде БТА.

Депутатът Станислав Иванов, член на транспортната комисия в парламента, обясни, че тези две такси досега са били елемент от вече съществуващите летищни такси за наземно обслужване. Oбособяването се налага заради европейска директива, която изисква всички летищни такси да са разходоориентирани и диференцирани. Не се очаква двете нови такси да оскъпят самолетните билети.

Не само Министерският съвет вече ще определя размера на таксите, реда и случаите, при които те се събират. Депутатите приеха днес изключение от тази разпоредба, според което оператори на летище с годишен трафик над пет милиона превозени пътници и операторът с най-голям брой пътнически превози в България ще могат да определят летищните си такси.

С промените в закона се разрешава на Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация" да задържа въздухоплавателни средства, когато нямат удостоверение за летателна годност или са без разрешително за допускане до полет, предаде Агенция „Фокус".

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 23.05   1430 г. – Жана д'Арк попада в плен на бургундите, докато се опитва да освободи Компиен. 1498 г. – Джироламо Савонарола, италиански духовник и политически...