Ангела Меркел ще води преговори с ЕК относно дълговата криза на еврозоната

05.10.2011 | 11:07
по статията работи:
Пазарите, страхувайки се от нов финансов срив, реагираха неспокойно на решението на ЕК за подпомагане на еврозоната
Ангела Меркел ще води преговори с ЕК относно дълговата криза на еврозоната

Ангела Меркел. Снимка: Commons.wikimedia.org/Aleph

Германският канцлер Ангела Меркел ще проведе разговори с Европейската комисия (ЕК), които засягат усилията за справяне с дълговата криза в еврозоната. Това се случва след като пазарите реагираха нервно на плана на Европейския съюз (ЕС) за оказване на помощ на затруднените банки, съобщи АПФ, цитирана от БГНЕС.

Разговорите ще се проведат след двудневните преговори на финансовите министри от страните-членки на ЕС, които приключиха без осезаем напредък. Атина отново не получи следващия си спасителен транш, необходим ѝ, за да избегне банкрут. Днес в гръцката столица хиляди държавни служители провеждат пореден 24-часов протест срещу плановете на правителството за съкращаване на 30 000 държавни служители.

Опасенията, че дълговата криза може да доведе до нов колапс на финансовия сектор поставиха пазарите в ситуация на свободно падане. Изявлението на ЕК, че планира координиран опит за рекапитализиране на кредиторите обаче вдигна американските акции.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 13.05   1327 г. – Подписан е Черноменският договор между Втората българска държава и Византийската империя от Михаил Шишман и Андроник III. 1346 г. – Йоан VI...