Безработните в Испания се увеличиха с над 95 хил. души

05.10.2011 | 10:13
по статията работи:
Държавният секретар по въпросите на заетостта в Испания призна, че е малка вероятността до края на годината да бъдат разкрити нови работни места
Безработните в Испания се увеличиха с над 95 хил. души

През месец септември тази година броят на молбите за помощи за безработица в Испания е достигнал 15-годишен максимум, съобщава вестник El Pais, цитиран от Агенция "Фокус".

През миналия месец броят на официално регистрираните хора без работа се е увеличил с повече от 95 хиляди до 4.22 млн. души, сочат данните на министерството на труда. Това е най-голямо увеличение на хората без работа през месец септември от 1996 г. до сега.

Държавният секретар по въпросите на заетостта Мар Лус Родригес призна, че до края на годината за икономиката на страната ще бъде трудно да създава нови работни места. Родригес обясни неочаквания ръст на безработицата с традиционното освобождаване на работници в края на летния туристически сезон.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 15.05   1514 г. – Фернандо Магелан официално е освободен от служба при португалския крал. 1525 г. – Приключва Селската война – народно въстание, избухнало в...