Aiko инвестира 117 млн. лв. в нови мебелни салони*

05.10.2011 | 09:30
по статията работи:
Компанията планира да открие магазини в София, Варна и Пловдив до края на 2016 г.
Aiko инвестира 117 млн. лв. в нови мебелни салони*

*Информация на партньор на Econ.bg

През октомври мебелни салони Aiko честват 18 години успешно присъствие на българския пазар. Като част от своята стратегия за дългосрочно развитие компанията планира да инвестира още 117 млн. лева в откриването на три нови мебелни салона до края на 2016 г. В следващите 5 години ще отворят врати магазини на Aiko в София, Варна и Пловдив. С тяхното откриване веригата мебелни салони ще заяви присъствие в пет от най-големите градове в страната. С планираната инвестиция общата търговска площ на Aiko ще достигне 79 800 кв. метра, с което веригата ще затвърди позициите си на една от най-големите мебелни компании у нас.

От създаването си през 1993 г. досега Aiko инвестира над 94,6 млн. лева в изграждането на четири модерни салона (два в София и по един в Стара Загора и в Бургас) и най-големия логистичен център за мебели в страната, разположени на обща площ от 53 800 кв. метра. С планираните три обекта до 2016 г. стойността на инвестициите само в развитието на търговската верига на компанията ще надмине 211 млн. лева.

Към момента общият пазарен дял на Aiko е 8%. „В следващите 5 години целим да постигнем 12% дял в национален мащаб. Вярваме, че това е напълно възможно предвид факта, че само за последните две години магазините на Aiko в София постигнаха 7% ръст и към момента пазарният им дял за столицата е 22%. Същевременно магазинът ни в Стара Загора има над 58% дял от пазара на мебели в региона. Тепърва очакваме силни позиции да завоюва и най-новият салон Aiko, който отвори врати през юни тази година в Бургас", коментира Петър Василев, маркетинг мениджър на Aiko.

Днес в търговската мрежа на Aiko работят над 370 души. До 2016 г. се очаква да бъдат открити още 240 работни места за специалисти в различните области на дейност на мебелната компания. Висококвалифицираните експерти на Aiko се грижат клиентите на магазините да получават винаги индивидуално отношение и отлично ниво на обслужване.

Пространството на всички мебелни салони Aiko е разделено по етажи, чрез които се отделят тематично над 22 000 артикула. Асортиментът на магазините включва мебели и аксесоари за дома, офиса и градината на наложени производители от Германия и Дания. Сред разнообразното портфолио от висококачествени марки се открояват Rauch, Arte-M, Wellemoebel, Cotta, Nobilia, Pelipal, както и австрийският производител на мебели ADA.

Бизнес моделът на Aiko включва не само мебели, но и цялостни интериорни решения, както и индивидуално проектиране на дома от утвърдени дизайнери, което се извършва в Design центъра на Aiko в София. За да предложи максимален комфорт и да спести време и средства на своите клиенти, Aiko предлага безплатни доставки до дома, кредитиране и пълен следпродажбен сервиз. За удобство на посетителите във всички магазини на компанията има заведение и детски кът.

По повод 18-ия си рожден ден Aiko предвижда много изненади за приятелите на марката. От 3 октомври започва първата игра, с която в рамките на три месеца компанията ще подари 3 леки автомобила Citroen C1. Всеки, който желае да участва, може да попълни талон в някой от четирите магазина на Aiko или да се включи чрез регистрация на сайта на „БГ радио" (www.bgradio.bg). В края на всеки месец в присъствието на нотариус ще бъде теглен по един печеливш. Правилата за участие, както и информация за предстоящите инициативи по повод 18-ия рожден ден на компанията, могат да бъдат намерени на www.aiko-bg.com и на Facebook страницата на Aiko (https://www.facebook.com/aikobg).

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 10.05   1525 г. – По силата на договор от Чамаси, Аграфа (днешен южен Пинд) се сдобива с автономен статут. 1553 г. – От Лондон потегля морска експедиция на бъдещата...