Проектът АЕЦ "Белене" остава замразен още 6 месеца

30.09.2011 | 16:55
по статията работи:
До 31 март 2012 г. работните групи от двете страни ще продължат работата по приключването на пазарното проучване
Проектът АЕЦ "Белене" остава замразен още 6 месеца

Националната електрическа компания и Атомстройекспорт подписаха Допълнение № 14, с което се удължава срокът на действие на Споразумението от 2006 г. до 31 март 2012 г. По този начин България получава нова отсрочка по проекта. Тя е по-дълга от тази, за която се говореше в началото на седмицата - края на януари.

През следващите 6 месеца работните групи от двете страни ще продължат работата по приключването на пазарното проучване, изясняването на финансовия модел и предложението за структуриране на финансирането на Проекта от страна на HSBC - консултант на Принципала на НЕК ЕАД.

Друг важен момент са резултатите от стрес тестовете за функциониращи централи на територията на ЕС, които се очаква да бъдат окончателно оповестени на 09.12.2011г., посочват от НЕК.

Припомняме ви, че Допълнение 13 беше подписано на 2 юли тази година. То коства поста на тогавашния шеф на Националната електрическа компания Красимир Първанов. Той беше обвинен от министъра на икономиката, енергетиката и туризма в превишаване на правата си при подписването на поредното споразумение за удължаване на договора за строителството на АЕЦ "Белене".

 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 07.05   558 г. – куполът на катедралата Света София в Константинопол се срутва. Тогавашният император Юстиниан I нарежда реконстукция. 1099 г. – Кръстоносците достигат...