Руските инвеститори искат да правят бизнес в България*

30.09.2011 | 16:57
по статията работи: Апостол Апостолов
Въпреки това страната ни не е разкрила пред тях пълния си потенциал, коментира президентът на FIABCI
Руските инвеститори искат да правят бизнес в България*

"Независимо от икономическата криза, България продължава да бъде инвестиционна цел за руските инвеститори". Това заяви Александър Романенко, президент на Международната федерация за недвижими имоти (FIABCI), след откриването на съвместния форум на FIABCI и Централноевропейската мрежа на асоциациите за недвижими имоти (CEREAN), на който София е домакин.

*Econ.bg е медиен партньор на събитието.

През последните две години се забелязва тенденция руски инвеститори от среден клас приоритетно да инвестират в България. Основно се купуват жилища по черноморското крайбрежие като втори дом.

Нито кризата, нито последните събития около скандала с туропература "Алма тур", са променили становището на руските инвеститори, че България е отлично място за правене на бизнес, смята президентът на FIABCI .

За съжаление обаче руските инвеститори имат все още много малкo информация за възможностите, които предлага България. "Затова се прави този конгрес - да се покаже, че бизнес може да се прави не само по Черноморието", казва още Романенко.

"Имате няколко курортни селища с прекрасни възможности за развитие на балнеологията. Такъв пример е Сандански. Местната власт обаче трябва да направи градa по-разпознаваем за чуждите инвеститори. Ако бъде изградена правилна маркетингова концепция за развитието на града, несъмнено ще дойдат и инвеститорите", препоръча той.

На въпрос на Econ.bg дали скандалът с блокираните руски туристи на черноморските ни летище може да охлади инвестиционния интерес на руснаците към България, Александър Романенко определи случая като "неприятен", но допълни, че той е "единична ситуация", която няма да се вземе под внимание от инвеститорите: „Всеки сериозен бизнесмен прави инвестиционните си планове с поне две години напред, a не от днес за утре", беше неговият лаконичен, но красноречив коментар.

Според Романенко руснаците осъзнават факта, че страната ни е кандидат за еврозоната. А практиката в Европа показва, че във всяка от страните, която е влязла в еврозоната, цените на имотите веднага са скочили поне с 10%. Сега е моментът руските инвеститори "хванат последния вагон" и да напазаруват имоти на по-ниски цени.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 22.04   238 г. – Годината на шестимата императори: Римският сенат обявява за незаконен императора Максимин Трак, заради неговите кръвожадни методи при управлението на Рим и...