Поскъпването на природния газ може да е по-малко от 8,6%

21.09.2011 | 16:54
по статията работи:
Семерджиев: Топлинната енергия ще поскъпне минимално
Поскъпването на природния газ може да е по-малко от 8,6%

Поскъпването на природния газ може да е по-малко от 8,6 на сто, съобщи днес председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев. Повишението на цените на горивата са основната причина и за поскъпването на природния газ. Топлинната енергия също ще поскъпне минимално.

Общественият доставчик „Булгаргаз" предлага синьото гориво да поскъпне от 1 октомври с близо 14%, но Комисията не уважи искането.

Консултативният съвет към ДКЕВР обсъди днес предстоящото поскъпване на природния газ. На него участват освен членовете на ДКЕВР, представители на бизнеса, синдикати, социалното министерство и граждански организации. На заседанието бизнесът се е противопоставил на ново увеличение на синьото гориво, предаде Dariknews.bg.

"Търсим резерви увеличението на цената на природния газ от 1 октомври 2011 г. да е възможно най-малко и мислим, че ще намерим такова решение", заяви Ангел Семерджиев след заседанието, цитиран от БТА.

От браншовите организации на бизнеса са посочили, че поскъпването ще създаде трудности на предприятията, които са си направили разчети за горивата.

Следващия вторник ще се вземе окончателно решение какви ще са новите цени на природния газ.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 15.05   1514 г. – Фернандо Магелан официално е освободен от служба при португалския крал. 1525 г. – Приключва Селската война – народно въстание, избухнало в...