Япония планира да построи плаващ ветрогенераторен парк

15.09.2011 | 10:49
по статията работи:
Проектът предвижда изграждането на шест плаващи ветротурбини, всяка с капацитет от 2 мегавата
Япония планира да построи плаващ ветрогенераторен парк

Япония планира да построи плаващ ветрогенераторен парк близо до авариралата ядрена централа Фукушима като част от усилията на страната за възстановяване от бедствието, съобщи официален представител на правителството, съобщава АФП, цитирана от БГНЕС.

Токио търси начини да намали зависимостта си от атомната енергия след най-голямата ядрена криза в света от Чернобил насам и властите са насочили вниманието си към тихоокеанския бряг на префектурата Фукушима, съобщи представителят. "Това е част от усилията на правителството за възстановяване на района на бедствието и същевременно за стимулирането на енергията от възобновяеми източници", съобщи представител на Агенцията за природни ресурси и енергия.

"Построяването на ветротурбини на суша ще е по-трудно заради проблемите с шума и регламентите за градско планиране. Така че сме се насочили към пространството отвъд бреговете", съобщи представителят, пожелал да остане анонимен. Агенцията за природни ресурси и енергия планира да отпусне 20 милиарда йени (261 милиона долара) за проекта, като парите ще дойдат от специален допълнителен бюджет, предназначен за финансирането на възстановяването на пострадалата от бедствието североизточна част на страната, съобщи официалният представител.

Проектът предвижда изграждането на шест плаващи ветротурбини, всяка с капацитет от 2 мегавата. Създателите на проекта се надяват те да заработят през 2015 г., каза още представителят на агенцията и допълни, че правителството очаква основни производители на ветротурбини в страната като Мицубиши Хеви Индъстрис, Фуджи Хеви Индъстрис и Джапен Стийл Уоркс да участват в проекта.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 10.05   1525 г. – По силата на договор от Чамаси, Аграфа (днешен южен Пинд) се сдобива с автономен статут. 1553 г. – От Лондон потегля морска експедиция на бъдещата...