КЗК санкционира Община Кричим

14.09.2011 | 15:22
по статията работи:
Санкцията е наложена за сключване на договор с изпълнител преди влизане в сила на решение за предварително изпълнение на договора
КЗК санкционира Община Кричим

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) остави без уважение жалбата на "Бибов и КО" ООД, гр. Пловдив. Тя е насочена срещу решение на кмета на община Кричим за класиране на участниците и избор на изпълнител в процедура за възлагане на малка обществена поръчка, с предмет: "Изпълнение на строително-монтажни работи, включващи: подготовка на строителната площадка, СМР в съответствие с одобрения инвестиционен проект за обект "Внедряване на мерки за подобряване на енергийната ефективност на Начално училище "Св. Св. Кирил и Методий", Начално училище "Васил Левски" и Обединено детско заведение "Ралица", гр. Кричим", по трите обособени позиции.

Антимонополният орган наложи имуществени санкции на кмета на  Кричим по трите обособени позиции съответно в размер на 7174,72 лв., 9150,84 лв. и 7571,56 лв. без ДДС. Производството е установило, че представените от жалбоподателя оферта и допълнително приложени документи за подбор не отговарят на предварително обявените условия на възложителя.

В хода на проучването се е установило, че възложителят е сключил договори за възлагане на обществената поръчка по трите обособени позиции с "Браво Строй" ООД на 20.07.2011 г. в нарушение на чл. 41, ал. 5. В случая общината е следвало да се съобрази със срока за обжалване и да изчака определението на КЗК за допускане на предварително изпълнение да влезе в сила, посочват от антимонополният орган.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 20.05   325 г. – Римският император Константин I Велики свиква Първи Никейски събор, на който е прието "Веруюто". 525 г. – При земетресение в Близкия Изток...