Европейските борси отново тръгнаха надолу

06.09.2011 | 13:31
по статията работи:
От срутването на курсовете на акциите във Франкфурт особено пострадаха големите германски банки "Дойче банк" и "Комерс банк"
Европейските борси отново тръгнаха надолу

След "черния понеделник" на европейските борси и особено на Франкфурската, днес движението надолу продължава. Причината е задълбочаващата се криза в еврозоната.

От срутването на курсовете на акциите във Франкфурт особено пострадаха големите германски банки "Дойче банк" и "Комерс банк". Това е пряка последица от нестабилността на банковия сектор в Европа в резултат от кризата в еврозоната, информира БНР.

Днес финансовият министър Волфганг Шойбле приема своите колеги от Финландия и Холандия. Това са  две страни, които имат резерви към пакета спасителни мерки за Гърция и настояват финансовата помощ за Атина да бъде обвързана - освен с по-голяма финансова дисциплина от страна на Гърция и даване на допълнителни гаранции, евентуално чрез залагане на гръцкия златен резерв, че отпуснатите кредити ще бъдат върнати.

Пакетът "Спасителни мерки" за преодоляване на дълговата криза в еврозоната е и причина за сериозни разногласия в средите на управляващата коалиция в Германия. Все повече депутати от парламентарните й фракции заявяват, че няма да го подкрепят по време на гласуването в Бундестага по-късно този месец.

Междувременно Мартин Блесинг - ръководител на "Комерс банк", прогнозира дългогодишни проблеми и борсови сътресения. Според него тази тенденция не е изненадваща. Без еврото положението би било още по-страшно.

Свидетели сме как хората полагат усилия да избегнат риска. Те инвестират парите си във валута и облигации. Инвеститорите са много по-предпазливи и не влагат пари в акции, коментира банкерът Тод Мартин.

Индексът на токийската фондова борса падна до най-ниското си ниво от 2 години насам, информира bTV. В Австралия също имаше разпродажба на акции.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Женевски конвенции
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 20.05   325 г. – Римският император Константин I Велики свиква Първи Никейски събор, на който е прието "Веруюто". 525 г. – При земетресение в Близкия Изток...