Унгария гори стари банкноти за отопление

29.08.2011 | 17:39
по статията работи:
Сред предишните получатели на гориво за отопление по схемата "пари за горене" са домове за стари хора и детски благотворителни организации
Унгария гори стари банкноти за отопление

Унгарските благотворителни организации имат възможност да изгорят тонове използвани банкноти като алтернативно гориво за отопление, се казва в съобщение на централната банка на страната, цитирано от ДПА и bTV.

Брикетите, направени чрез компресиране на захабени и протрити банкноти, имат енергийно съдържание, подобно на това на лигнитните и могат силно да намалят сметките за отопление, посочва централната банка.

Годишно в Унгария от обращение се изваждат около 40 до 50 тона стари банкноти, уточни институцията, която вече за четвърта година използва този новаторски начин за отърваване от "излишните пари".

Сред предишните получатели на гориво за отопление по схемата "пари за горене" са домове за стари хора и детски благотворителни организации.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 25.04   1154 г. – Мюсюлмански войски, предвождани от Нур ад Дин превземат Дамаск. 1699 г. – Състои се сватбата на немския граф Лудвиг Крафт фон Насау-Саарбрюкен и...