Сапатеро показа съмнения за бюджетната реформа в последния момент

29.08.2011 | 10:25
по статията работи:
Новата реформа ще бъде одобрена за рекордно кратко време – за по-малко от 15 дни
Сапатеро показа съмнения за бюджетната реформа в последния момент

Само час преди сесията на Конгреса, на която бе обявена втората реформа на испанската конституция след 1978 година, премиерът Хосе Луис Родригес Сапатеро все още се колебаеше. В крайна сметка той бе принуден да отправи силно послание, за да успокои пазарите, пише вестник El Pais, цитиран от Агенция "Фокус".

Припомняме ви, че в петък правителството и опозицията в Испания се споразумяха за промяна в конституцията, целяща установяване на лимит от 0.4% от БВП върху публичния дефицит на цяла Испания, включително на централното и на регионалните правителства.

Новата реформа ще бъде одобрена за рекордно кратко време – за по-малко от 15 дни, след като беше обявена. Нейната подготовка също беше много бърза. Основите бяха заложени по време на европейската среща на 21 юли, на която лидерите на ЕС одобриха новия спасителен план за Гърция и окуражиха страните-членки да приложат нови правила за фискална стабилност.

Германия вече въведе тази концепция в собствената си конституция, а Франция работи по въпроса. Според приближени до Сапатеро премиерът е почувствал, че Испания също трябва да бъде част от този процес и да се присъедини към останалите страни, които взимат важни решения, целящи по-силно европейско единство.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 08.05   1559 г. – В Англия е приет Актът за супремацията, с който кралица Елизабет I става глава на Англиканската църква. 1794 г. – По време на Якобинска диктатура, за...