Тошо Тошев напусна ръководството на "Труд" и "24 часа"

24.08.2011 | 17:27
по статията работи:
Сред мотивите за напускането си известният журналист посочи липсата на професионализъм, условия и възможност за работа
Тошо Тошев напусна ръководството на "Труд" и "24 часа"

Журналистът Тошо Тошев напусна вицепрезидентския пост в "Медийна група България - холдинг". В продължение на 20 години той беше главен редактор на вестник "Труд", а преди 8 месеца зае вицепрезидентския пост в медийната група.

Пред програма "Хоризонт" Тошев изброи мотивите за своята оставка. Сред тях са несъгласието със стила на управление на вестникарската група, която е собственик и издава вестниците "24 часа", "Труд" и "168 часа". Сред останалите причини за недоволство бяха посочени: липсата на достатъчно професионализъм, умение за работа с хората и достатъчно професионален морал.

Атмосферата, която съществува във фирмата, е тягостна. И аз не желая повече, след като не мога да я променя, да бъда наблюдател на всичко това, заяви още Тошев.

Той обясни пред БГНЕС:

Не мога да работя повече в "Труд" поради липса на професионализъм, условия и възможност за работа. Не мога да приема несериозното и непрофесионално отношение, без всякакви журналистически и морални критерии. Аз не съм администратор, а журналист. Не беше гарантирана моята работа като "вицепрезидент", нямам длъжностна характеристика, какви са моите задължения. Не мога да заемам синекурна длъжност, аз винаги съм работил. Алармирах неколкократно новото ръководство, собствениците, т.е. говорих затова. Изчаках доста време. Аз не приемам това като забава и не мога повече да си губя времето

От офиса на единия от собствениците на "Медийна група България - Холдинг" - Любомир Павлов, са коментирали за националното радио, че най-ранната възможност за интервю е в края на месец август.

В началото на юли вестник "Труд" напусна и първият заместник -главен редактор на вестника по времето на Тошев – Никола Кицевски. Той изпълняваше длъжността главен редактор до назначаването на Димитрана Александрова след обявения конкурс от "Медийна група България-холдинг" ООД. Месеци преди Кицевски това направи и журналистката Валерия Велева.

Германската медийна групировка "Вестдойче алгемайне цайтунг" – ВАЦ финализирала продажбата на всичките си активи в България, сред които са вестниците "24 часа", "Труд" и "168 часа", списания, печатница и фирмата за разпространение "Стрела", на 14 декември миналата година. Купувач стана дъщерната фирма на базираното във Виена дружество "БГ Принтинвест ГмбХ". То представлява австрийско дружество с предмет на дейност медийни инвестиции в България. Като учредители бяха представени Карл Хабсбург, Даниел Руц и Христо Грозев. Местни партньори за инвестицията станаха Огнян Донев и Любомир Павлов.

По-малко от месец след това - на 9 януари тази година, новите собственици обявиха конкурсите за главни редактори на четирите основни издания на Вестникарска група България Холдинг "Труд", "24 часа", "168 часа" и "Седмичен труд".

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 26.04   1336 г. – Франческо Петрарка изкачва връх Ванту – символичен рожден ден на алпинизма. 1802 г. – Наполеон Бонапарт подписва обща амнистия, която позволява...