Лекото поскъпване на петрола продължава

24.08.2011 | 10:33
по статията работи:
Сортът Brent поскъпна с 50 цента до 109.34 долара за барел спрямо вчера сутринта
Лекото поскъпване на петрола продължава

Цената на петрола достигна съвсем близо до най-високото си ниво от четири дни насам поради опасенията, че икономиката на САЩ продължава да страда, пише агенция Bloomberg.

В Лондон сортът Brent поскъпна с 3 цента до 109.34 долара за барел спрямо вечерната сесия. Вчера сутринта суровината се търгуваше за 108.84 долара за барел. Разликата в цената с лекия суров петрол остава над 23 долара.

В електронната неприсъствена сесия на борсата в Ню Йорк контрактите за октомври поскъпнаха с 4 цента до 85.48 долара за барел. Големият ръст в цената на черното злато обаче стана вчера вечерта (23.08.11) – тогава суровината поскъпна с 1.02 долара до 85.44 долара за барел.

Според данните на Американския петролен институт през миналата седмица (15.08-19.08.11) резервите от горива на САЩ са се свили с 3.34 млн. барела и в момента възлизат на 347 млн. барела. Американският петролен институт прави статистиката си на база доброволно даване на данни от страна на американските рафинерии.

Късно днес вечерта (24.08.11) трябва да станат ясни и официалните данни за американските резерви от горива, които оповестява американското министерство на енергетиката. Очакванията са, че резервите от горива са се увеличили с 1.75 млн. барела до общо 354 млн. барела. Статистиката на енергийното министерство се изготвя на базата на доклади от петролния бизнес, които задължително се предават на отговорните власти.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 08.05   1559 г. – В Англия е приет Актът за супремацията, с който кралица Елизабет I става глава на Англиканската църква. 1794 г. – По време на Якобинска диктатура, за...