Румънският премиер на първо посещение в Китай

16.08.2011 | 18:04
по статията работи:
Поканихме Китай да инвестира в Румъния в инфраструктурата, енергетиката, транспорта и земеделието, заяви Емил Бок в интервю
Румънският премиер на първо посещение в Китай

Румъния и Китай трябва да се възползват от солидните си политически връзки, за да разширят икономическото сътрудничество, заяви в интервю за агенция Синхуа румънският премиер Емил Бок. В рамките на първото си посещение в Китай откакто е на премиерския пост, Емил Бок опита да привлече повече китайски инвестиции в Румъния, отбелязва Синхуа, цитирана от Аджерпрес и БТА.

В интервюто Бок посочва, че е представил на китайския си колега пет големи проекта. "Поканихме Китай да инвестира в Румъния в инфраструктурата, енергетиката, транспорта и земеделието", посочва в интервюто Бок, като отбелязва, че всеки от петте проекта е на стойност над милиард евро.

Китайският премиер Вън Цзябао е обещал да разшири китайските инвестиции в инфраструктурата на Румъния, за да засили икономическите връзки между двете страни, отбелязва Xinhua.

Румъния е важна дестинация за китайските инвестиции в Централна и Източна Европа, като двустранният търговски обмен възлезе на 3.76 милиарда долара през 2010 г., посочва агенцията.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 02.05   1494 г. – Христофор Колумб открива Ямайка. 1803 г. – САЩ купуват от Франция областта Луизиана. 1808 г. – Избухва Полуостровната война: Жителите на...