Одобрили са проекти за 202 млн. лв. за общински атракциони

05.08.2011 | 10:57
по статията работи:
15 проекта са били одобрени в началото на годината, а от миналата седмица са одобрени още 46 проекта за 162 милиона лева
Одобрили са проекти за 202 млн. лв. за общински атракциони

Проекти за общински туристически атракции на стойност 202 милиона лева са одобрени за финансиране по приоритетната ос, насочена към устойчивото развитие на туризма в Оперативна програма „Регионално развитие". Това стана ясно от думите на Лиляна Павлова, заместник-министър в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, цитирана от агенция Фокус. 

В Оперативна програма „Регионално развитие" има отделна приоритетна ос, насочена към устойчивото развитие на туризма, която има бюджет почти 390 милиона лева.

15 проекта са били одобрени в началото на годината, а от миналата седмица са одобрени още 46 проекта за 162 милиона лева. Така с 202 милиона лева ще бъдат финансирани 61 общини.

Павлова обясни също, че подкрепата за развитието на туризма е насочена към три нива. От една страна - националното промотиране на България като туристическа дестинация и развиване на туризма. По тази линия финансирането е насочено към Министерство на икономиката, енергетиката и туризма с ресор туризъм за инвестиции в тези дейности.

От друга страна - Министерство на културата, които са конкретен бенефициент. По тази линия се финансират обекти, свързани с културата, най-вече паметници на културата с национално и световно значение. „В рамките на този проект финансираме много дейности, включително античния комплекс на т.нар. Ларго - комплекс Сердика, музея „Света София" и други обекти", посочи Павлова.

Най-новото ниво, където са последно сключените договори, са общинските туристически атракции - обекти с национално и регионално значение на територията на цялата страна, общинска собственост.  

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Женевски конвенции
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 08.05   1559 г. – В Англия е приет Актът за супремацията, с който кралица Елизабет I става глава на Англиканската църква. 1794 г. – По време на Якобинска диктатура, за...