Гръцкият телекомуникационен оператор ОТЕ отчете чиста печалба от 62,2 млн. евро

04.08.2011 | 16:26
по статията работи:
Печалбата е отчетена след загуба от 60,8 милиона евро (87 милиона долара) година по-рано, която до голяма степен се дължеше на еднократно облагане от правителството
Гръцкият телекомуникационен оператор ОТЕ отчете чиста печалба от 62,2 млн. евро

Гръцкият телекомуникационен оператор ОТЕ (OTE) отчете чиста печалба от 62,2 милиона евро (89 милиона долара) за второто тримесечие, след като мобилните услуги се стабилизираха независимо от негативното влияние на финансовата криза, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. 

Печалбата е отчетена след загуба от 60,8 милиона евро (87 милиона долара) година по-рано, която до голяма степен се дължеше на еднократно облагане от правителството.

Приходите на оператора са се свили със 7,6 на сто до 1,25 милиарда евро спрямо 1,36 милиарда евро за второто тримесечие на 2010 година. Главният изпълнителен директор Михалис Цамас заяви, че ОТЕ ще се опита да намали разходите си.

Според него разходите за заплати и надбавки нарастват системно през последните години, докато другите оперативни разходи са останали константна величина като процент от приходите. 

В същото време германският телекомуникационен оператор Deutsche Telekom съобщи, че чистата му печалба през второто тримесечие е намаляла с 26.7% заради разходите по преструктурирането.

Deutsche Telekom, който е обременен главно от гръцкия си клон ОТЕ /собственик на Globul/ и от T-Mobile в САЩ, потвърди целите си за цялата година, включително за оперативната си печалба преди облагането с данъци от 14.9 милиарда евро.

"Ще проверим дали инвестициите в Гърция са оправдани", заяви Тим Хьотгес. Той даде да се разбере, че проучването ще зависи преди всичко от решението на Deutsche Telekom да купи или да не купи частта от 6% в дъщерната си компания ОТЕ, която още е собственост на гръцката държава.

 

 

 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 02.05   1494 г. – Христофор Колумб открива Ямайка. 1803 г. – САЩ купуват от Франция областта Луизиана. 1808 г. – Избухва Полуостровната война: Жителите на...