Речта на Берлускони пред парламента не успокои пазарите

04.08.2011 | 14:08
по статията работи:
Премиерът припомни предприетите неотдавна от правителството мерки за бюджетни икономии от почти 80 милиарда евро за следващите три години
Речта на Берлускони пред парламента не успокои пазарите

Речта на италианския премиер Силвио Берлускони пред парламента във връзка със задълбочаващата се финансова криза в страната не успя да успокои международните финансови пазари. Италия остава уязвима за финансов натиск заради огромния си държавен дълг, който се равнява на 120% от БВП на страната, съобщава БНР.

Въпреки уверенията на Берлускони, че основите на италианската икономика са стабилни и че банките на страната имат достатъчно налични средства, засега няма признаци за възвръщане на доверието към Италия от страна на международните инвеститори.

Индексът на борсата в Милано днес за пореден ден е отрицателен, като за последния месец падна с над 20%, а лихвите по италианските държавни облигации, смятани за все по-рискови, достигнаха рекорден максимум, близък до нивото на Испания.

В изказването си пред парламента снощи Силвио Берлускони обясни проблемите на Италия с общата нестабилност в еврозоната и с това, че страната е жертва на международни финансови спекулации.

Премиерът припомни предприетите неотдавна от правителството мерки за бюджетни икономии от почти 80 милиарда евро за следващите три години. Той подчерта необходимостта от план с незабавни мерки, за да бъде съживен икономическият растеж.

Берлускони призова лявата опозиция за сътрудничество в трудните моменти и спомена, че самият той е на финансовия фронт като собственик на три компании, които се котират на борсата.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 15.05   1514 г. – Фернандо Магелан официално е освободен от служба при португалския крал. 1525 г. – Приключва Селската война – народно въстание, избухнало в...