Готови са част от изравнителните сметки в София

04.08.2011 | 11:56
по статията работи:
Изтече едномесечният срок в София за рекламации по изравнителните сметки на дружеството за дялово разпределение
Готови са част от изравнителните сметки в София

Дружеството за дялово разпределение "Иста България" ще предаде на „Топлофикация София" изравнителните сметки за отопление и топла вода за сезон 2010-2011 за клиентите в София. Законовият едномесечен срок, в който клиентите на дружеството за дялово разпределение в столицата можеха да направят рекламация по изготвените изравнителни сметки изтича утре (5 август), съобщиха от "Иста". 

След предаването на изравнителните сметки, "Топлофикация" започва отпечатването и изпращането на фактури за миналия отоплителен сезон. "Иста" има около 16 хил. клиенти на територията на цялата столица. 

Неотчетените клиенти на дружеството за дялово разпределение в София имат още два месеца, в които биха могли да заявят дата за индивидуален отчет на потребената енергия и преработка на изравнителните сметки.

След изтичане на тримесечния срок отчети на потребената топлинна енергия и промени в изравнителните сметки се правят само с общо решение на етажната собственост, декларирано писмено с подписи на съсобствениците. Ако не се представи документ за такова решение, на неотчетените клиенти остава служебно изчислена топлинна енергия, както се изисква по закон.

Според данните от отчетените уреди за дялово разпределение и изготвените изравнителни сметки, средната месечна сметка за отопление и топла вода на клиентите й в София за периода 1 ноември 2010 г. до 30 април 2011 г. е около 92,33 лева (от тях около 72 лева са за отопление, а други 20,33 лева са за битово горещо водоснабдяване).

49% от клиентите на "Иста" и абонати на „Топлофикация София" се очаква да получат обратно средно по 135 лева. Други 50% от абонатите ще трябва доплатят средно по 130,56 лева за енергията, която са консумирали, но не са платили реално през последния отоплителен сезон. Останалите 1% от клиентите на "Иста" в столицата имат изравнителни сметки близки до реално отчетеното потребление и не дължат, нито ще получат обратно пари от изравнителните фактури.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 16.05   1204 г. – Балдуин IX Фландърски е коронован за първи император на Латинската империя. 1527 г. – Флорентинците изгонват Медичите от Флоренция и градът отново...