1,6 млн. лв. дължат за вода във Великотърновско

04.08.2011 | 11:52
по статията работи:
Рекордната сметка е за 2497 лв.
1,6 млн. лв. дължат за вода във Великотърновско

1,6 млн. лв. е общият дълг на домакинствата във Великотърновска област. 120 000 лв. е неплатената вода от домакинствата на пет улици в кв. "Света гора" във В. Търново, съобщиха от "ВиК Йовковци".

Водоснабдителното дружество започна акция по изключване на къщите, които от години не са плащали водата си, осъдени са, минали са през съдия-изпълнител и продължават да трупат дългове, съобщи инж. Николай Владков, главен инженер на "ВиК Йовковци". 

Преди няколко дни в кв. "Света гора" от улицата беше прекъснато водозахранването на 19 къщи с общ дълг от 20 000 лв. Рекордната сметка е за 2497 лв. Абонатът е съден многократно, даден е на съдия-изпълнител и дългът му е разсрочен за по няколко лева на месец. През това време продължава да не си плаща и накрая се стигна до затапването, поясни инж. Владков. Домакинствата в квартала масово дължат за вода по 600, 800, 1200 лв., има неплатени сметки от по 1500 лв., предаде в. "Янтра днес".

До няколко дни затапваме водопроводите на още 10 абонати в района, посочи инж. Владков.

"ВиК Йовковци" има 114 000 битови абонати в региона. Тръгваме на повсеместни проверки и прекъсване на водоподаването и по селата Самаводене, Първомайци, Поликрайще, Драганово и Ресен, предупреди инж. Николай Владков.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 13.05   1327 г. – Подписан е Черноменският договор между Втората българска държава и Византийската империя от Михаил Шишман и Андроник III. 1346 г. – Йоан VI...