Цената на петрола продължава да се движи надолу

04.08.2011 | 09:50
по статията работи:
Сортът Brent поевтиня с над 3 долара спрямо стойностите си от вчера сутринта
Цената на петрола продължава да се движи надолу

Стремителният спад в цената на петрола продължава и днес заради спекулациите, че лошото състояние на американската икономика може да принуди Федералния резерв да стартира нова стимулираща програма, съобщава агенция Bloomberg.

В Лондон сортът Brent поевтиня с 8 цента до 113.15 долара за барел. Вчера сутринта цената му беше 116.23 долара за барел, т.е. спрямо тогава поевтиняването е от над 3 долара.

В електронната неприсъствена сесия на борсата в Ню Йорк лекият суров петрол поевтиня с 41 цента до 91.52 долара за барел. В азиатската сесия суровината приключи търговията на стойност от 91.52 долара за барел. Вчера вечерта (03.08.11) цената на черното злато падна с 1.86 долара до 91.93 долара за барел.

Очакванията за резервите от горива в САЩ се потвърдиха и резервите от бензин отчитат увеличение през миналата седмица (25.07-29.07). Резервите от горива са се повишили с 950 хил. барела до 354.9 млн. барела, а резервите от бензин – с 1.7 млн. барела до 215.2 млн. барела.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 10.05   1525 г. – По силата на договор от Чамаси, Аграфа (днешен южен Пинд) се сдобива с автономен статут. 1553 г. – От Лондон потегля морска експедиция на бъдещата...