В гръцкия парламент започна обсъждането на плана за икономии

29.06.2011 | 13:11
по статията работи:
Предвид факта, че Гърция рискува да фалира, ако мерките бъдат блокирани, се очаква парламентът да приеме в ранния следобед програмата за съкращаване на разходите
В гръцкия парламент започна обсъждането на плана за икономии

Гръцкият парламент започна днес да обсъжда радикалния план за мерки за икономии след сигнали, че правителството ще успее да прокара широко неодобрявания пакет, който бе поставен като условие от международните кредитори, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Предвид факта, че Гърция рискува да фалира, ако мерките бъдат блокирани, се очаква парламентът да приеме в ранния следобед програмата за съкращаване на разходите, увеличаване на данъците и осъществяване на приватизациите - условие за получаването на голям спасителен заем от Европейския съюз и Международния валутен фонд.

Късно снощи правителството на премиера Георгиос Папандреу бе подкрепено от един от отцепилите се депутати от управляващата социалистическа партия ПАСОК, който се отказа от противопоставянето си на плана и заяви, че ще гласува за приемането му. "Реших да гласувам за плана, защото националните интереси са по-важни от нашето собствено достойнство", заяви за Ройтерс депутатът Томас Робопулос.

Управителят на гръцката Централна банка Георгиос Провопулос предупреди, че отхвърлянето на плана ще бъде катастрофално за Гърция. Парламентарен представител посочи, че вотът най-вероятно ще се състои между 14 и 17 ч. (гръцко и бълг. време). Вчера в Атина имаше сблъсъци между полицията и демонстрантите срещу плана за икономии, а днес рано сутринта властите използваха сълзотворен газ на централния площад "Синтагма".

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 09.05   1502 г. – Христофор Колумб потегля от Испания за своето четвърто и последно пътешествие до Новия свят. 1881 г. – след държавен преврат е съставено Петото...