Посланикът на Русия у нас оптимист за "Южен поток и "Белене"

11.06.2011 | 13:25
по статията работи:
Юрий Исаков е уверен, че до края на 2015 година ще бъде пуснат първият етап на газопровода
Посланикът на Русия у нас оптимист за "Южен поток и "Белене"

Посланикът на Русия у нас Юрий Исаков коментира съвместните ни енергийни проекти в интервю за БНР. Той изтъкна че подготовката на "Южен поток" върви добре и строежът на "Белене" продължава:" Без да влагам никакви емоции, ще започна от "Южен поток". Проектът претърпя значително развитие. Към днешна дата може да се каже, че всички участници в него, включително и България, подписаха съответните спогодби, до края на тази година във всички страни вече ще са създадени проектни организации.

"С пълна увереност мога да кажа, че до края на 2015 година ще бъде пуснат първият етап на проекта, по който ще тръгнат 16 милиарда кубически метра газ, а до 2018-та ще достигне пълната си мощност - 63 милиарда", смята Юрий Исаков.

"Що се отнася до "Белене", строежът продължава. Какъв ще бъде правният статут на бъдещото взаимодействие на строителната площадка след изтичането на този срок, е въпрос на нашите корпоративни партньори. Надявам се всички тези въпроси да бъдат уредени. Убеден съм, че правителството ви ще вземе правилното решение, заяви посланикът.

"Третият проект е петролопроводът "Бургас-Александрупулис". Сега се прави оценката на въздействието върху околната среда от българското министерство на екологията. Според нашите и гръцките експерти в тази област, отклонения от възприетите в световен мащаб норми няма", коментира още дипломатът.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 16.05   1204 г. – Балдуин IX Фландърски е коронован за първи император на Латинската империя. 1527 г. – Флорентинците изгонват Медичите от Флоренция и градът отново...